Bijzondere dino’s in Aquazoo

De komende weken herbergt dierentuin Aquazoo Leeuwarden 20 dinosauriers! En niet alleen bekende namen als T-rex of Triceratops. Ooit gehoord van Baryonyx of Amargasaurus?

Vanaf 18 september komen bezoekers van Aquazoo dus niet alleen oog in oog te staan met de normale bewoners van de dierentuin (bijvoorbeeld ijsberen, otters of tapirs) maar ook met ‘levensechte’ dinomodellen van kunststof. Sommige bewegen, snuiven of brullen. De dinosauriërs staan normaliter bij ‘World of Dinos’, de grootste dino-expo van Europa. 

Welke modellen kun je gaan bekijken? Grote namen als T-rex, Triceratops, Mosasaurus, Plesiosaurus en Velociraptor zijn aanwezig, maar ook minder bekende dieren. Dimetrodon bijvoorbeeld met zijn grote rugkam: een voorouder van zoogdieren uit de tijd vóór de dino’s. 

Dimetrodon

Ook kun je Wuerhosaurus komen bewonderen: een achterneefje van Stegosaurus, maar dan kleiner, met 18 platte ‘klepdeksels’ op de rug en afkomstig uit China. Baryonyx, een metershoge viseter, Dilophosaurus (bekend van Jurassic Park), en Pachycphalosaurus - de manshoge snelle renner met zijn ‘helm’ van bot bovenop de kop. Of Therizinosaurus, die nog het meest lijkt op een metershoge kale struisvogel?